Ağrının Tedavi Yöntemleri
Ağrı tedavisinde en önemli aşama ağrının nedenini doğru saptamaktır. Ağrı hastayı hekime getiren belirti olsa da bir sonuçtur, bir hastalık değil belirtidir.
OrNöRam’da biz ağrıların tanılarını koyup onları tedavi etmenin yanı sıra aynı durumun tekrarlamaması için hastaları bilgilendirmeye, önlemleri uygulamalı olarak anlatmaya özen gösteririz. Hastalarımız merkezimize başvurduğunda, fizik tedavi ve rehabilitasyon uzman doktoru tarafından muayene ve değerlendirilmesi yapılmaktadır.
Tanı amaçlı tetkiklerin yapılması veya eksik bulunan tetkiklerin tamamlanmasından sonra fizyoterapist tarafından hastanın fonksiyonel değerlendirmesi yapılır.
Bu değerlendirme; kas gücü testi, eklem hareket açıklığının ölçümü, postür (vücut duruş şekli) analizi, yürüme analizi, solunum kapasitesinin değerlendirilmesi, günlük yaşam aktivitelerinin değerlendirilmesi şeklindedir.
Bu aşamalardan hasta ile birlikte hedef belirlenerek hastanın fizik tedavi ve rehabilitasyon programı oluşturulur. Gerekli görüldüğü durumlarda diğer uzmanlarımızın (Dahiliye ve Nöroloji) görüşlerinin alınması ile tedavi programı desteklenir.
Ağrı tedavisinde, ilaç, elektroterapi (fizik tedavi) akupressür, lokal enjeksiyonlar, kuru iğneleme gibi uygulamalar yapılmaktadır. Elektroterapi uygulamaları fizik tedavi uzmanının denetiminde teknisyenler tarafından ve egzersizler fizyoterapistler tarafından uygulanmaktadır. Tedavi süresince aşamalı bir şekilde hastanın ağrılarının giderildikçe hidroterapi egzersiz programları gerek duyulursa lokal enjeksiyonlar, mobilizasyon ve akupressür kombine edilerek sürdürülür.
Hedeflenen aşamaya getirilen ve tedavisi bitirilen hastanın sosyal yaşam çevresinde gerekli düzenlemeler açıklanır. Hastalar düzenli kontrollere çağırılarak durumları yakından takip edilir.